Wist je dat de wind
om je bedrijfspand
geld kan opleveren?

Als je deze wind namelijk omzet in energie, levert dat niet alleen voordeel op voor je eigen portemonnee, maar draag je ook bij aan een duurzame wereld. Er komt tijdens dit proces dan ook geen CO2 vrij. Bovendien draait de Blauwe Molen al bij een klein beetje wind!

Via een omvormer die we aansluiten op het lichtnet, wordt al deze natuurstroom direct beschikbaar voor je bedrijf. Duurzaam ondernemen is dus makkelijker dan je denkt. We verwachten een gemiddeld tot bovengemiddeld rendement door deze energie-generator. En dat zijn niet de enige voordelen.

stil2

Stilte…!

Anders dan bij grote windturbines en veel andere urban windmolens, is de Blauwe Molen geruisarm. Zélfs bij harde wind. De ruis is vergelijkbaar met die van een koelkast. Zo weet je zeker dat je ongestoord kunt doorwerken!

Beter voor uw portemonnee en een duurzame aarde

Een eigen windmolen heeft op grote en kleine schaal voordelen. Je draagt zo bij aan de duurzamer ondernemen en leven. De karakteristieke blauwe kleur van de molen is direct herkenbaar en laat zien dat jouw bedrijf of festival zich actief inzet voor ecologisch verantwoord ondernemen.

De Blauwe molen heeft de laagste aanschafprijs onder de urban windmolens. Bovendien is het een investering die zich direct en blijvend terugbetaalt. En: zelfs bij geringe wind genereert de Blauwe Molen energie, terwijl dit bij grote windmolens pas gebeurt vanaf windkracht twee.

Zodra de Blauwe Molen actief is, wordt de energierekening direct structureel lager. Er zijn daarnaast andere interessante financiële pluspunten: je kunt namelijk profiteren van (groene) subsidies en belastingvoordelen.

rendement

blauwe-molen1

Innovatief ontwerp

De Blauwe Molen heeft een innovatief ontwerp met een karakteristieke kleur. Uniek is de constructie van de rotorbladen. Deze zijn verbonden met de buitenrand, waardoor de molen als één geheel draait. Dit maakt de molen zeer solide en eenvoudig te onderhouden.

De rotorbladen zijn daarnaast aanmerkelijk groter dan de propellers die gebruikt worden bij reguliere urban windmolens. Daardoor hoeft de windmolen minder toeren te draaien en wordt het rendement hoger.

We informeren je graag over de mogelijkheden! Ook kunnen we je alles vertellen over de actuele regelgeving, bijvoorbeeld in verband met eventueel benodigde vergunningen. Neem contact met ons op, zodat we je kunnen laten zien wat een Blauwe Molen voor jou oplevert.

Bij een gemiddeld rendement is de terugverdientijd tien jaar.

Vraag hier de windkaart van het KNMI op voor een indicatie van het windrendement rond jouw bedrijf.

Aanvragen >